آموزش فرهنگ شهري در مدارس تبريز 



 






  • آموزش فرهنگ شهري در مدارس تبريز 

    همشهري آنلاين - مريم سرخوش: ايرج شهين‌باهر در گفت‌وگو با همشهري درباره دومين جايزه خشت طلايي شهرداري تبريز بيان مي‌کند: اين طرح شهرسازي با هدف ساماندهي و بهسازي ميدان ساعت تبريز ارائه شد و در کنار آن طرح فرهنگي هم داشتيم که در صورت ارائه مي‌توانستيم جايزه ديگري را به مردم تبريز تقديم کنيم.


    وي با تاکيد بر اين‌که طرح فرهنگي شهرداري، آينده تبريز را، براي برخورداري از شهروندان مطلع از حقوق شهروندي رقم مي‌زند، مي‌افزايد: سال گذشته 26 کتاب آموزش شهروندي براي تدريس در مقاطع مختلف تحصيلي از پيش دبستاني تا پايان دبيرستان در حوزه فرهنگ شهروندي طراحي و به صورت پايلوت در 81 مدرسه تدريس شد. در اين کتاب‌ها همه موضوعاتي که يک شهروند در شهر با آن روبه‌رو است از جمله حقوق شهروندي، حمل و نقل، امنيت، احترام به افراد، پسماند، آپارتمان‌نشيني، آتش‌سوزي و زله، ترافيک، رانندگي و. گنجانده شده است.  



    شهين‌باهر با تاکيد بر اين‌که از آموزش‌هاي شهروندي ساير کشورها هم به صورت بومي‌سازي‌شده در کتاب بهره گرفته شده است، بيان مي‌کند: در صورت تسري اين آموزش در مدارس ديگر استان‌هاي کشور اتفاق فرهنگي بزرگي رخ خواهد داد که به مانند بازخورد خوب تدريس اين کتاب‌ها در مدارس تبريز، ديگر شهرهاي کشور هم مي‌توانند از مزاياي آن بهره‌مند شوند. سال گذشته اجراي اين طرح بازخورد خوبي داشت و همين مساله عزم ما را براي اجراي رسمي آن بيشتر کرد.  


    شهردار تبريز با بيان اين‌که آموزش و پرورش تبريز 2 ساعت از برنامه آموزشي هفتگي مدارس را به اين دروس اختصاص داده است، مي‌افزايد: امسال هم 400 هزار جلد کتاب‌هاي اين فرهنگ شهروندي به زبان فارسي چاپ شده و در مدارس توزيع شده است. 450 مربي آموزش‌ديده از نيروهاي شهرداري و آموزش و پرورش هم تدريس اين دروس را بر عهده دارند.  



    • رخت فساد از شهرداري برچيده مي‌شود 


    با شهردار تبريز درباره برنامه‌اي 12 و 5 ساله که مي‌تواند به کاهش فساد، انضباط مالي و افزايش شفافيت در امور اجرايي منجر شود هم صحبت کرديم. شهين‌باهر درباره چشم‌انداز 12 ساله شهر تبريز، عنوان مي‌کند: اين طرح بلندمدت از سوي مرکز پژوهش‌هاي شورا و شهرداري تبريز تهيه شده و اهداف مدنظر آن رفع کاستي‌هاي شهر تبريز در حوزه‌هاي مختلف است.


    وي با اشاره به تعريف کدهاي مختلف در اين طرح اظهار مي‌کند: طرح 5 ساله و ميان‌مدت شهرداري تبريز هم در راستاي چشم‌انداز 12 ساله تعريف شده است که اقدامات راهبردي و روش‌هاي اجرايي شهرداري تبريز را در بر مي‌گيرد. ما بر اساس همين راهبردها و کدها بودجه سالانه را تعريف خواهيم کرد و اگر کدهاي تعريف‌شده در برنامه بودجه وجود نداشته باشد، آن طرح حذف خواهد شد.  


    شهين‌باهر به مزاياي اجراي اين طرح اشاره مي‌کند و مي‌گويد: يکي از مشکلات موجود در شهرداري‌ها برنامه‌ريزي‌هاي يک‌ساله است. اين اتفاق انباشت پروژه‌هاي نيمه‌تمام را روي دست شهرداري‌ها مي‌گذارد. از سوي ديگر اغلب طرح‌هاي تعريف‌شده در حوزه عمراني مسيرگشايي و فضاي سبز است و حوزه‌هاي ديگر مغفول مي‌مانند. به همين دليل است که کارهاي نيمه‌تمام زيادي طي سال‌هاي اخير برجا مانده است. اما با وجود اين طرح و تا پايان 12 سال هر کس شهردار و عضو شورا شود بايد بر اساس کدهاي سالانه و اهداف اجرايي اقدام کند تا به شاخص‌هايي که براي بلندمدت تعريف مي‌شوند، برسد.  



    • اصلاح فرسوده‌ترين بافت شهري تبريز 


    شهرداري تبريز اين روزها برنامه‌هاي ويژه‌اي هم در حوزه بازآفريني شهري و بهسازي بافت فرسوده در دست اجرا دارد. بر اساس آمارهاي موجود، 420 هزار نفر از جمعيت تبريز در مناطق خطرناک حاشيه شهر ساکنند. 20 هزار نفر از اين شهروندان در معرض خطر جدي هستند و هيچ راهي به‌جز تغيير محل ست آنها وجود ندارند. شهين‌باهر در اين باره مي‌گويد: در طرح بازآفريني شهري که از سوي دولت تدارک ديده شده است زمين‌هايي از سوي اداره کل راه و شهرسازي با هدف احداث مسکن‌هاي جايگزين و جابه‌جايي بافت فرسوده واگذار خواهد شد. براي اجراي اين طرح فراخوان داده شده و


    چند شرکت آماده همکاري و ساخت‌وساز هستند. حدود 6 هزار واحد جديد در طرح بازآفريني احداث مي‌شود که عمليات ساخت آنها به‌زودي آغاز خواهد شد. شهرداري تبريز چندي پيش از احداث واحدهاي جديد در بافت فرسوده با همکاري يک شرکت ترکيه‌اي خبر داده بود، اما تاکنون اين طرح محقق نشده است. شهردار در اين باره بيان مي‌کند: با وجود تلاش‌هاي يک‌ساله براي انعقاد قرارداد با اين شرکت چون نتوانستيم از دولت زمين بگيريم امکان ساخت فراهم نشد. اما با بخش‌نامه اخير در بازآفريني شهري و با توجه به واگذاري زمين از سوي اداره راه و شهرسازي مي‌توانيم دوباره مذاکرات را با شرکت ترکيه‌اي آغاز کنيم.  


    شهين‌باهر از اجراي طرحي ديگر براي حذف بافت فرسوده محله چوخورلار خبر مي‌دهد و مي‌گويد: اين سازمان اقدام به شروع پروژه 2/5 هکتاري کرده که روشي زودبازده است و براي اولين بار انجام خواهد شد. در گذشته برنامه‌هايي که براي نوسازي بافت فرسوده تدوين شده‌ بودند، کارايي لازم را نداشتند، چراکه پارامترها تدوين‌شده با توانايي اقتصادي ساکنان بافت فرسوده همخواني نداشت. قطعا فردي که در محدوده بافت فرسوده زندگي مي‌کند، توانايي پرداخت اقساط حتي بدون بهره را هم ندارد. به همين دليل، طرح‌هاي بازآفريني با شکست مواجه مي‌شوند.


    بر اين اساس، در حال اجراي طرحي هستيم که بر پايه آن اقدام به تملک و خريد يکي از بدترين بافت‌هاي فرسوده در منطقه 4 شهرداري تبريز به قيمت روز از ساکنان مي‌کنيم. در مرحله بعد عمليات تخريب و آواربرداري به طور کامل انجام مي‌شود و در نهايت زمين‌هاي مورد نظر به قطعات مختلف براي فروش تقسيم خواهد شد تا مالکان به صورت اشتراکي از محل پولي که شهرداري براي خريد زمين‌هاي مسي پرداخت کرده است، اقدام به ساخت واحدهاي مسي 3 تا 4 طبقه کنند.  


    اين مسئول درباره ضمانت اجرايي چنين طرحي بيان مي‌کند: طرح 2/5 هکتاري شهرداري تبريز در منطقه 4 تنها کار اجرايي است که مي‌تواند ضمانت اجرايي داشته باشد. اين درست که شهرداري‌ها منابع ذخيره ندارند و ممکن است تسريع در اجرا با مشکلاتي مواجه شود اما توقف نخواهيم کرد. چراکه تملک بافت فرسوده علاوه بر استقبال سرمايه‌گذاران از زمين‌هاي آماده، درآمد خوبي را هم نصيب شهرداري مي‌کند.


    شهرداري با خريد املاک فرسوده و تخريب و آماده‌سازي براي فروش به سرمايه‌گذاران مي‌تواند تا 200 درصد سود کسب کند. از سوي ديگر وقتي سرمايه‌گذاران و سازندگان اقدام به ساخت‌وساز کنند، از ناحيه صدور پروانه هم براي شهرداري درآمد کسب مي‌شود که هم براي مردم و هم براي شهرداري برد است. شهين‌باهر درباره زمان اجراي اين طرح هم بيان مي‌کند: 30 تا 40 درصد از زمين‌ها تملک شده است و تا خرداد سال 99 همه اراضي تملک خواهند شد تا دو و نيم هکتار بافت فرسوده به صورت يکجا اصلاح شود.  



    • خودکفايي در توليد آسفالت و کفپوش 


    همچنين با هدف اجراي طرح‌هاي بهسازي در شهر تبريز، قرار است آسفالت بي‌کيفيت اين شهر که سال‌هاست به چالشي براي مردم تبديل شده است، به صورت کامل اصلاح و بهسازي شود. آسفالتي که از سوي خود شهرداري تبريز توليد و عرضه مي‌شود. شهين‌باهر با بيان اين‌که در کارخانه تمام‌اتوماتيک توليد آسفالت تبريز روزانه 1500 تن قير باکيفيت توليد مي‌شود، اظهار مي‌کند: کيفيت بد آسفالت تبريز باعث شده در 2 سال گذشته با تخريب کلي خيابان‌هاي تبريز مواجه شويم و شاهد ضرر اقتصادي هنگفتي هم باشيم.


    بر اين اساس، اقدام به راه‌اندازي کارخانه تمام‌اتوماتيک توليد آسفالت کرديم که در کنار 2 کارخانه قديمي ظرفيت‌هاي توليد را افزايش داده است. در حال حاضر 30 تا 40 درصد مقاومت آسفالت‌ها افزايش پيدا کرده و کيفيت هم با توجه به استفاده از قير و مصالح خوب نسبت به گذشته قابل مقايسه نيست. براي خودکفايي شهرداري تبريز کارخانه توليد قطعات بتوني هم ايجاد شده است و همه کفپوش‌هاي شهر را هم خودمان توليد مي‌کنيم.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : تبريز ,شهرداري ,فرسوده ,بافت ,مي‌کند ,اجراي ,شهرداري تبريز ,بافت فرسوده ,بيان مي‌کند ,توليد آسفالت ,آموزش فرهنگ ,تمام‌اتوماتيک توليد آسفالت ,کارخانه تمام‌اتوماتيک توليد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

قيمت زعفران راهنما فروش نقطه زن CONRAD - فلزیاب کنراد 09197977577 زاپاس هوار دور برگردون Ronald ماشین پخت زنده رود سوالات گام به گام بتن ساز و بتن ریز درجه ۳ فنی حرفه ای صامتانه