- اهميت روابط شويي در دوران سالمندي
به گزارش «تابناک با تو»؛ امروزه با توجه به پيشرفتهاي پزشکي، نرخ اميد به زندگي افزايش يافته است و افراد طول عمر بيشتر و سطح سلامت بالاتري دارند. بنابراين، زوجهاي سالمند فرصت بيشتري براي زندگي مشترک دارند، اما در اغلب موارد توجه کمي به روابط شويي و عاطفي خود ميکنند. شايد براساس برخي باورها، بهادادن به چنين نيازي در سنين سالمندي امر متعارفي تلقي نشود، اما چنين نگاهي را نميتوان نافي نياز طبيعي به روابط شويي در اين مقطع از زندگي دانست.
چنان که بهرهمندي از روابط محبتآميز در قالب ارتباط شويي فقط مختص زوجهاي جوان نيست و سالمندان نيز ميتوانند از اين جنبه مثبت زندگي مشترک، البته با در نظرگرفتن شرايط خاص اين سنين بهرهمند شوند. براي اينکه ببينيم شعله عشق در روابط زوجهاي سالمند با چه اامات و اگر و اماهايي ميتواند پابرجا بماند.
مسلماً افزايش سن، تغييراتي در عملکرد افراد ايجاد ميکند، ولي نه به اين معنا که روابط شويي بايد به فراموشي سپرده شود. تغييراتي در بدن با بالاتر رفتن سن ايجاد ميشود که برخي از اين تغييرات در کنار بيماريهاي احتمالي ميتوانند فعاليتهاي جنسي را تحت تأثير قرار دهد. بهعنوان مثال، مشکلات مفاصل، سکتههاي قلبي، ديابت، پارکينسون، عملهاي جراحي و عوارض ناخواسته دارويي ميتواند عملکرد جنسي و رابطه شويي را مختل کند.
سالمنداني که روحيه ندارند
نبايد از تأثير مسائل رواني بر زندگي شويي سالمندان غافل شد. وجود بيماريهاي جسمي، ممکن است روحيه فرد را نيز تحت تأثير قرار دهد و فرد سالمند را از نظر عاطفي و رواني دچار مشکل کند که خود ميتواند عاملي براي کاهش صميميت بين زوجين باشد. حتي در مواردي که يکي از زوجين سالم است، وجود استرسهاي زياد و خستگي ناشي از مراقبت از همسر ميتواند رغبت به رابطه شويي را کاهش دهد.
راهي براي افزايش کيفيت زندگي سالم
بيشک، رابطه شويي از عوامل مؤثر در افزايش کيفيت زندگي سالم است. تحقيقات متعدد نشان دادهاند وجود رابطه عاطفي و شويي لذتبخش در دوران سالمندي، کيفيت زندگي را در اين دوران بالاتر ميبرد. اما متأسفانه باورهاي نادرستي درباره روابط شويي سالمندان در جامعه وجود دارد که باعث ميشود اغلب افراد نياز و رابطه شويي در دوران سالمندي را مذموم و ناپسند تلقي و حتي انکارش کنند.
روابط شويي سالم در دوران يائسگي
کاهش هورمونهاي جنسي بهخصوص در ن - که يائسگي متفاوتي از يائسگي مردان دارند - گاهي باعث ميشود اين تصور ايجاد شود که با پايان يافتن دوره باروري، ن در عملکرد جنسي خود نيز دچار ناتواني ميشوند که اين باور کاملا نادرست است. رسيدن به سنين يائسگي و پس از آن، به معني پايان يافتن ميل، توان جنسي و شويي در ن نيست.
افزايش اميد به زندگي
سالمندي از فصلهاي زيباي زندگي است و اگر زوجهاي سالمند ارتباطات خوب و آرامشبخش با همسرشان داشته باشند، ميتوانند از جذابيتهاي اين دوران زندگي لذت بيشتري ببرند. بازنشستگي و خاليشدن منزل از حضور فرزندان نيز ميتواند بهعنوان يک عامل مثبت ديده شود، زيرا همسران پس از چند دهه وقتگذاشتن براي تربيت و بزرگکردن فرزندان، در ايام سالمندي فراغتي پيدا ميکنند تا وقت بيشتري را به يکديگر اختصاص دهند. سالمندي ميتواند دوراني باشد که زوجها از ارتباط عاطفي با يکديگر همچون روزهاي نخست آشنايي در ايام جواني لذت ببرند.
براي بالابردن ميل به زندگي و بهبود کيفيت زندگي در دوران سالمندي، افزون بر توجه به سلامت عمومي، تغذيه مناسب، برنامههاي تفريحي و ورزشهاي متناسب با سن، توجه به بهبود رابطه شويي سالمندان نيز ضروري است. در اين زمينه بهرهگرفتن از م يک مشاور باتجربه ميتواند راهگشاي آنها در بهبود روابط شويي باشد.
منبع: رومه جام جم
درباره این سایت