رومه خراسان - مريم سادات کاظمي: از آن جا که گوشت ماهي بافت نرمي دارد، بهتر است ماهي منجمد براي يخ زدايي در يخچال قرار گيرد. به اين ترتيب، شبيه ماهي تازه خواهد بود و هنگام جداکردن پولک ها، آسيب کمتري به گوشت و پوست ميرسد. سپس روي ماهي، آب سرد بريزيد و پارچه تميزي روي آن قرار دهيد و به صورت ضربهاي آرام روي ماهي بزنيد تا آب اضافي آن گرفته شود. در ادامه به نکاتي براي پخت ماهي اشاره ميکنيم:
1. در صورتي که قصد آب پز کردن ماهي را داريد، حتما ادويهها و سبزيجات معطر به آب قابلمه اضافه کنيد تا گوشت ماهي طعم دار شود، زيرا ماهي درون آب تا حد زيادي طعم و چربي خود را از دست ميدهد.
2. حتما پيش از طبخ ماهي، آن را طعم دار کنيد، زيرا افزون بر مزه بهتر، بافت نرم تري نيز خواهد يافت. آب ليمو، روغن، سير، پياز و ريحان تازه جزو بهترين چاشنيهاي ماهي هستند. 20 دقيقه براي طعم دار شدن ماهي کافي است و اگر چاشني آن ترش است، نبايد بيشتر از يک ساعت در چاشني بماند، زيرا مانع از پخت گوشت ميشود.
3. بافت ماهيهاي سفيد معمولا آب زيادي دارد و به خصوص درباره ماهي منجمد اين حالت بيشتر ميشود. به همين دليل، هنگام سرخ کردن، نبايد تکههاي زيادي را درون تابه گذاشت، زيرا به جاي سرخ شدن، ماهي آب پز ميشود.
4. براي سرخ کردن ماهي حتما از تابه تفلون استفاده کنيد و مقداري نمک به روغن اضافه کنيد تا مانع از پاشيدن روغن به اطراف شود.
5. هنگام کبابي کردن ماهي و سرخ کردن درون تابه، پوست آن را جدا نکنيد. پوست ماهي مانع از تکه شدن گوشت و طعم و چربي ماهي نيز بهتر حفظ ميشود.
6. اگر پس از کبابي شدن ماهي درون فر، سطح آن طلايي شده، اما گوشت هنوز خام است، روي ظرف را با کاغذ آلومينيوم بپوشانيد و چند دقيقه ديگر درون فر بگذاريد.
7. ماهي را بيش از حد طبخ نکنيد؛ تکههايي به ضخامت 5/2 سانتي متر حدود 10 دقيقه پخت نياز دارد و تکههاي نازکتر به زماني کمتر.
درباره این سایت