اگر ديابت يا پيش ديابت داريد، يک برنامه غذايي مناسب، کليد کنترل قند خونتان است. گاهي انتخاب غذا يا نوشيدني مناسب در يک رژيم غذايي ديابتي کار سختي ميشود.
انواع لوبيا
لوبيا چيتي، لوبيا چشم بلبلي، لوبيا سفيد، لوبيا قرمز و هر نوع لوبياي ديگري، شاخص گليسمي پايين دارند، يعني کربوهيدراتهاي آنها به آرامي گوارش ميشوند و از اين رو کمتر ممکن است قند خونتان را ناگهان بالا ببرند. طبق يافتهها، خوردن روزانه يک فنجان لوبيا به مدت سه ماه توانسته بود سطح HbA1c را پايين بياورد.
سيب
خيليها تصور ميکنند ميوهها در رژيم غذايي ديابتيها جايي ندارند اما اين درست نيست. فرد ديابتي ميتواند ميوههايي با شاخص گليسمي پايين يا متوسط (مانند سيب) مصرف کند. خوردن يک عدد سيب در روز، فوايد ديگري نيز دارد چون حاوي فيبر زياد و ويتامين C بوده و چربي نيز ندارد. ضمنا سيب اسنک خوبي است که به راحتي ميتوانيد با خود همراه داشته باشيد. همچنين ميتوانيد سيب را بپزيد و با کمي دارچين به عنوان دسر يا يک اسنک گرم ميل کنيد.
بادام
بادام که پاي ثابت آجيل است سرشار از منيزيم ميباشد که مادهي معدني مفيدي براي کمک به بدن در استفادهي موثرتر از انسولين ِ خودش است. مصرف روزانه 28 گرم بادام، تقريبا 30 درصد از نياز روزانهي شما به منيزيم را تامين ميکند. ضمنا، مغزهايي مانند بادام غني از اسيدهاي چرب تک غيراشباع، پروتئين و فيبر هستند که باعث ميشود اسنک بسيار مفيدي براي ديابتيها باشند.
اسفناج
يک فنجان اسفناج پخته 21 کالري دارد و سرشار از منيزيم و فيبر است. ميتوانيد اسفناج را خام، تفت داده شده در روغن زيتون، بخارپز و يا در ترکيب با ساير غذاها مصرف کنيد. همچنين ميتوانيد يک مشت اسفناج را در اسموتيتان بريزيد يا به جاي کاهو در سالاد از آن استفاده کنيد.
دانه چيا
حتما شنيدهايد که کاهش وزن اضافي و کنترل وزن يکي از بهترين راههاي بهبود سطح قند خون است. دانه چيا در اين کار کمکتان ميکند. مطالعهاي اخير نشان داده افراد ديابتي که به مدت شش ماه تقريبا سي گرم دانه چيا به رژيم غذايي کنترل شده خود اضافه کرده بودند، نزديک به دو کيلوگرم از وزن خود کم کرده و از دور کمرشان نيز نزديک به چهار سانتيمتر کم شده بود. دانه چيا علاوه بر فيبر حاوي پروتئين نيز هست و 18 درصد از نياز روزانه شما به کلسيم را تامين ميکند. ميتوانيد يک چهارم فنجان دانه چيا را با يک فنجان شير کم چرب يا بدون چربي و نصف فنجان ميوه خرد شده ترکيب کرده، طي شب در يخچال قرار داده و صبح روز بعد براي صبحانه ميل کنيد.
بلوبري
بلوبري داراي ترکيباتي است که نشان داده شده به کاهش ريسک بيماري قلبي و بهبود استفاده از انسولين توسط بدن کمک ميکند. طبق يافتههاي جديد علمي، خوردن تقريبا 2 فنجان بلوبري در روز، حساسيت به انسولين را در افراد دچار اضافه وزن که مقاومت به انسولين داشتند افزايش داده بود. بلوبري منبع عالي فيبر و ساير مواد مغذي مانند ويتامين C و آنتي اکسيدانهاست. ميتوانيد نصف فنجان بلوبري تازه (يا بلوبري منجمد يخ زدايي شده) را با يک قاشق ماست خالص ترکيب و ميل کنيد. افزودن بلوبري به اسموتيهايتان نيز ايده خوبي است.
جو دوسر
جو دوسر تنها براي قلب مفيد نيست، بلکه ميتواند قند خونتان را نيز تنظيم کند. جو دوسر مانند سيب، شاخص گليسمي پاييني دارد. فراموش نکنيد که جو دوسر فرآوري شده و آماده، شاخص گليسمياش افزايش يافته است و مناسب ديابتيها نيست. ميتوانيد از جو دوسر در انواع سوپ، اسموتيها و . استفاده کنيد.
زردچوبه
زردچوبه اين ادويهي طلايي حاوي کورکومين است. کورکومين مادهاي است که ميتواند لوزالمعده را سالم نگه داشته و از تبديل پيش ديابت به ديابت نوع دوم پيشگيري کند. محققان در مطالعهاي به افرادي که پيش ديابت داشتند، به مدت نُه ماه روزانه 1500 ميلي گرم مکمل کورکومين دادند (گروه ديگري نيز دارونما مصرف کردند) و دريافتند 16 درصد از افرادي که دارونما مصرف کرده بودند بيماريشان از پيش ديابت به ديابت نوع دوم تبديل شد، در حاليکه تمام افرادي که کورکومين مصرف کرده بودند همچنان در مرحلهي پيش ديابت باقي ماندند. اين مطالعه تائيدي بود بر استفاده از اين ادويهي قديمي براي بهبود حساسيت به انسولين.
چاي بابونه
سالهاست که از چاي بابونه براي انواع بيماريها استفاده ميشود. پژوهشهاي نشان دادهاند چاي بابونه خواص آنتي اکسيداني و ضد سرطاني دارد و ميتواند به کنترل قدن خون کمک کند. در آزمايشي به مدت شش هفته سه بار در روز و بعد از غذا، يک فنجان چاي بابونه داده شد و معلوم شد قند خون، انسولين و مقاومت به انسولين در اين افراد کاهش يافته است. ميتوانيد به جاي قهوه بعد از غذايتان، يک فنجان چاي تازه دم بابونه با يک برش ليموترش تازه بنوشيد.
منيع: doctor.ndtv
درباره این سایت